Iedereen die op een bouwplaats werkt of regelmatig kleine klusjes doet, kent het belang van veilige werkkleding. Goede werkkleding beschermt je lichaam tegen allerlei ongevallen en ongemakken. In sommige sectoren van de economie worden veiligheidsmaatregelen op de bouwplaats volgens de wet toegepast. Zeker in de bouwsector. Wat zijn uw prioriteiten op dit gebied? Waarop letten bij beschermende kleding. Welke kleding of accessoires mogen niet ontbreken om veilig te werken?

5 tips voor het aanschaffen van werkkleding

  • Kijk goed naar welke normering je nodig hebt.
  • De bouw verplicht het om met een lange werkbroek te dragen.
  • Kies de juiste maat.
  • Zorg ervoor dat de werkkleding comfortabel zit.
  • Pas het materiaal van de kleding aan op de werkzaamheden/activiteiten die je uitvoert.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van winterkleding?

In de cao voor de bouwsector zijn bijvoorbeeld bepalingen opgenomen over werken bij slecht weer en ijzige omstandigheden. Wanneer de gevoelstemperatuur -6°C of lager is, wanneer wegen onbegaanbaar zijn, of wanneer werkgevers niet voor winterse omstandigheden of werkkleding zorgen, kunnen werknemers stoppen met werken. Daarom is het in de bouw zo belangrijk als op andere gebieden dat u als werkgever uw medewerkers voorziet van passende functionele en beschermende kleding. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste outfit, moet je een paar vragen beantwoorden. In welke omgeving werk je? Meestal binnen of buiten, of misschien allebei? Welke klussen moeten worden gedaan? Moet je een bepaalde huisstijl respecteren? Zijn er bepaalde normen waaraan kleding moet voldoen? Dat zijn allemaal vragen die het aanschaffen van werkkleding vergemakkelijken.

Wat is de 3 lagen techniek?

Laag 1. De eerste laag van het drielaags systeem wordt dicht op de huid gedragen en houdt het lichaam droog. Doordat deze laag zweet afvoert, koelt het lichaam niet af. T-shirts met lange mouwen en lange mouwen werken goed als eerste laag.

 

Laag 2. Voor de tweede laag kun je kiezen voor een fleecejack, sweatjack of sweater. Afhankelijk van de weers- en werkomstandigheden kiest u de dikte van de tweede laag. Als het erg koud is, is het noodzakelijk om dikkere kleding te dragen dan wanneer de temperatuur boven het vriespunt blijft. De tweede of middelste laag is bedoeld om transpiratievocht te isoleren en af ​​te voeren.

 

Laag 3. En tot slot de derde laag. Het is de buitenste laag die moet beschermen tegen wind, regen en eventueel sneeuw. Daarnaast is het bij deze laag belangrijk dat stoom of zweet van binnenuit kan ontsnappen zodat je lichaam altijd op temperatuur is. Winterjas gemaakt van wind- en waterdicht materiaal is geschikt als derde laag. Op dagen dat het gewoon koud is en niet regent, is een gewatteerde of gewatteerde jas voldoende, omdat deze jassen warmte geven maar niet waterdicht of waterafstotend hoeven te zijn.

 

Werkkleding bestellen kan natuurlijk bij werkschoenenwinkel.nl